Από το 1915

Η Ιστορία μας

Λίγα λόγια για εμάς...


Η ιστορία της βιοτεχνίας ΠΡΟΜΠΟΝΑ ξεκινά στις αρχές του προηγούμενου αιώνα, όταν το 1915 ο Δημήτριος Προμπονάς αποφασίζει να ασχοληθεί με την παραγωγή και την εμφιάλωση του τοπικού ηδύποτου "ΚΙΤΡΟ ΝΑΞΟΥ". Στα δύσκολα χρόνια των πολέμων η οικογένεια Προμπονά συνεχίζει την μεγάλη αυτή προσπάθεια. Στη συνέχεια ο Σταμάτης Προμπονάς, γιος του Δημήτρη, αναλαμβάνει τα ηνία της επιχείρησης. Με την βοήθεια και συμπαράσταση όλα αυτά τα χρόνια της συζύγου του Σοφίας η παραγωγή του κίτρου πολλαπλασιάζεται, οργανώνονται οι πωλήσεις καλύτερα και αυξάνεται η ζήτηση κατακόρυφα. Με το ανήσυχο πνεύμα του και την όρεξη του για περισσότερα πράγματα ιδρύει το 1978 την ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ και την παραγωγή τοπικών γλυκών του κουταλιού παρασκευάζοντας το μοναδικό σε όλη την Νάξο τραγανό κεράσι. Σήμερα η προσπάθεια συνεχίζεται από τις κόρες του Κατερίνα και Λίνα. Έχοντας ως βάση τις αξίες και την οικογένεια τους, προσπαθώντας να δώσουν πιο φρέσκες ιδέες σύμφωνα με τις απαιτήσεις της σημερινής εποχής.

Η Επιχείρηση μας


Η επιχείρησή μας δραστηριοποιείται στο χώρο της ποτοποιίας από το 1915 και της οινοποιίας από το 1978, με πρωτοπόρο και ιδρυτή τον Δημήτριο Προμπονά και διάδοχο τον Σταμάτη Προμπονά. Με μεράκι, αγάπη και πίστη στην παράδοση παρασκευάζουμε το παραδοσιακό ποτό της Νάξου "Κίτρο Προμπονά" που αποτελεί αγνό απόσταγμα από τα φύλλα της κιτριάς. Δε μείναμε όμως εκεί. Δημιουργήσαμε το λικέρ της Αριάδνης αποστάζοντας τον καρπό της κιτριάς. Επίσης από τσίπουρο, μέλι και διάφορα βότανα το καταπληκτικό σε γεύση και άρωμα Τσιπουρόμελο του Προμπονά. Ακολούθησε το σπιτικό λικέρ βύσσινο και μια μεγάλη ποικιλία γλυκών του κουταλιού από επιλεγμένα φρούτα. Για τη μεγάλη ποικιλία μας σε τοπικά κρασιά Προμπονά συλλέγουμε απο όλα τα χωριά της Νάξου τα καλύτερα σταφύλια, ασσύρτικο και μανδηλαριά, και παράγουμε λευκό, ροζέ, ρετσίνα και κόκκινο κρασί.


Η Κατερίνα & Λίνα Προμπονά με την ίδια αγάπη τους ίδιους στόχους & μεράκι, συνεχίζουν σήμερα με μεγάλη επιτυχία στην οικογενειακή επιχείρηση. Έχουν βάλει την δικιά τους υπογραφή στην τόσο μεγάλη ιστορία & συνεχίζουν ακούραστες το έργο τους.

Και η Παράδοση συνεχίζεται...!!!

Η διαδρομή του Κίτρου Νάξου Προμπονά μέσα από τις ετικέτες

 
 
 
 
elGreek
en_USEnglish elGreek